logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
mig_Šuškovc  
#1 Posted : Monday, May 25, 2009 2:40:11 PM(UTC)
mig_Šuškovc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/17/2006(UTC)
Posts: 0

Lep pozdrav vsem.

 

V naših akcijah piše takole:

II polovica avgusta

Stüdlgrat

Vsa oprema potrebna za visokogorje oz. oprema za ledeniško navezo.

Hoja po ledeniku predvsem pa v breg. Možnost plezanja krajših in lažjih predelov ni izključena.

 

 

 

 

Mogoče se na prvi pogled zdi malo zgodaj, pa zaradi določenih formalnosti in priprav mogoče niti ni tako zelo »prezgodaj«.

Čeprav je vreme tisto kar je najpomembnejše moramo vseeno postaviti nek fiksen datum (rezervacija, prijava odsotnosti od dela…plani), ki je 20.8. 2009. To je četrtek. Najverjetneje popoldan. Potrebujemo toliko časa, da prvi dan pridemo iz Žirov do koče Studlhutte (2802).

Drugi dan pa na vrh in nazaj do avta ter domov.

Na vrh bi šli po dveh pristopih. Eden je po normalki iz te strani, drugi pa je po plezalskem grebenu Studlgrat.

Kdo bo ubral katero pot je stvar predhodnega dogovora,  pri katerem je potrebno upoštevati sposobnosti posameznika. Vsekakor pa velja, da je greben Studlgrat zadeva dvojnih-hitrih navez.

Poizkušajte si sami najti določene informacije…ko sem ravno pri tem. Tole ni skupna tura v pravem pomenu besede. Vodnika na tej turi NI! Vsak odgovarja zase in vsak se naj predhodno pozanima o turi, opremi, itd.

Sicer velja, da hodimo skupaj. Lahko se pa naredi, da bo določena skupina hodila hitreje kot druga….

Bo pa skupna vožja, rezervacija ležišč, druščina….

Ker je z rezervacijam vedno jeba velja sledeče:

Kdor bo na turo šel naj plača kavcijo, ki jo dobi nazaj v kombiju (oziroma bo kavcija všteta v del skupnih stroškov). Kogar na turi ne bo, denarja ne dobi nazaj. Pika.

20€ je potrebno oddati Martinu Mlakarju (031 350 735),  martin.mlakar@gmail.com do 10.6.2009. Po tem datumu prijave niso več možne.

Ker je del hoje po ledeniku in nas je večino pozabilo kako se hodi  varno in kako se padlega reši iz ledeniške razpoke, bomo zadevo ponovili 25.7. nekje v okolici Žirov. Informacije dobite ob prijavi.

O opremi ne bom izgubljal besed. Naj samo spomnim, da jo je kar precej če hočemo izvleči padlega iz ledeniške razpoke. Malo tudi sami ponovite…

 

 

 Em, to jo, ...najbrž. Ne pozabit. Prijave do 10.6. Če niste zihar se vseen kar prijavite...bomo udeleženci z veseljem zapil vaših 20€.

mig_Šuškovc  
#2 Posted : Monday, June 8, 2009 2:24:29 PM(UTC)
mig_Šuškovc

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 8/17/2006(UTC)
Posts: 0

Ena pomembna informacija.  Spremenili smo destinacijo, za tiste ki so hoteli na Grosseglockner priti po normalki. Datum te druge destinacije ostaja isti. Goro smo zamenjali zaradi našega -znanaj (neznanja) in pripravljenosti.  Predvsem zaradi zadnjega dela poti, kjer se je potrebno navezati in celo malo poplezati.  

Zato smo se dogovorili (Pomagala sta nam Vlasta in Krže ter "izvidnika" Dare in Ana), da jo ruknemo na Grossvenediger. Prav tako se je na turo potrebno prej prijaviti MARTINU, tako kot piše v prejšnji objavi. (do sedaj je akontacijo plačalo že 7 folka) Za dva je v kombiju še frej. Če bo prijav več bo potrebno še kakšen avto. Čas je do 10. 6.

Pri Grossvenedigerju gre predvsem za hojo po ledeniku in po snežnem grebenu.  Prav tako se bo možno na ta 3666m visok hrib povzpeti med vikendom, saj je precej manj oblegan od Grosseglocknerja.

Za Studlgrat (Grosseglockner) pa velja sledeče: Akcija je, in sicer v prvi polovici julija. Trenutno smo 4-je. En avto. Če je še kakšen interesent naj pa pove (DO ČASA) da se dogovorimo.

Edited by user Wednesday, June 10, 2009 2:24:28 PM(UTC)  | Reason: Not specified

Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.